tirsdag 4. mars 2014

Sokker

Her forleden skrev jeg om sokke prosjektet til Frk. Badegakk og i sammenheng med det vil jeg anbefalle alle å ta en titt på facebook gruppen hennes: Hjemløse sokker 2014.

Jeg holder fortiden på med en genser til søstern min (bursdagsgave). Ideen til denne genseren fikk jeg rundt juletider da jeg kom på at julegaven til søstern (julen 2012) var en Karpe Diem genser, som jeg på magisk vis klarte å strikke til en karpe Diem Kjole.
Slik skulle den se ut.... dette er en genser jeg strikket for en bekjent. Den ble akkurat passe i strl., søstern sin ble 4-6 cm lenger en den på bildet... det var ikke akkurat det hun ønsket seg. (jeg har endret på oppskriften slik at den ble med rundfelling. Jeg er nemmelig helt håpløs på symaskin og den symaskinen jeg hadde i mange år kvittet jeg meg med. Så for å slippe å finne noen som kan hjelpe med montering er det greit med rundfelling/raglan felling etc. Da blir det i alle fall genser på g!)

Den jeg lager nå er tuftet på Hønsestrikk, akkurat som KD genseren, men den er laget med tanke på hva søstern min liker. Slik at den blir hennes på en helt annen måte.



Før jeg får started med "Hjemløse sokker" har funnet fram det garnet jeg har som kan brukes til å strikke sokker med, så jeg kan starte med hjemløse sokker som "veske prosjektet mitt" (dvs. det prosjektet som ligger klar i vesken, som kan være med overalt. Ingenting er bedre enn å strikke på bussen, tbanen, trikken, toget, på kafen. Det er jo en veldig kjek hobby. Den kan være med overalt. Jeg trenger praktisktalt aldri kjede meg eller være rastløs igjen.)

Jeg begynte å strikke sokker i 2009, men det ble med 3 par. siden da (og fram til i høst) har jeg lidd av "Second sock syndrom" Dvs. at jeg lager sokk nr.1 men starter aldri på sokk nr.2. Jeg bestemte meg for å starte med sokker igjen for å bryte det litt kjedelige mønsteret med å strikke 1 sokk ved å lage sokker i gave til, så å si, alle i familien. Det hjalp.







Et utvalg av de sokken jeg strikket før nyttår. Har strikket to par etter nytt år (til meg selv. Jeg elsker å ha tykke ullsokker i joggeskoene om vinteren!)

NB: Alle bildene er hentet fra min personlige instagram konto.